Білокачанна капуста за рік подорожчала у п'ять разів – експерти

Білокачанна капуста за рік подорожчала у п'ять разів – експерти

Укрінформ
Ціна на білокачанну капусту на 8 грудня 2021 року в середньому в 5 разів вища, ніж у грудні 2020 року, і на 26% вища, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє аналітична платформа Еast-fruit.

«В Україні цього тижня подорожчала білокачанна капуста… Наразі більшість українських виробників продають білокачанну капусту по 7-10 грн/кг, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за словами ключових гравців ринку, ініціюють підвищення цін у цьому сегменті переважно експортно-орієнтовані компанії, які на поточному тижні почали закуповувати українську капусту для подальшого перепродажу до Білорусі. При цьому, більшість цієї продукції згодом реалізується на російському ринку.

Згідно з даними щоденного моніторингу платформи, багато великих господарств продовжують відмовлятися від активної реалізації якісної капусти, сподіваючись продати продукцію на вигідніших умовах. Натомість попит у цьому сегменті поступово зростає. Це дає можливість решті виробників підвищувати відпускні ціни. Більшість ключових гравців ринку не виключають, що зростання цін у цьому сегменті може зберегтися і наступного тижня, якщо великі господарства, як і раніше, відмовлятимуться від продажу білокачанної капусти.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінагрополітики, станом на 3 грудня 2021 року, відбулося зростання цін на вітчизняному продовольчому ринку: на капусту – на 10%, на буряк і цибулю – на 4%, на моркву – на 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-