Шмигаль обговорив з прем’єром Хорватії співпрацю у різних сферах

Шмигаль обговорив з прем’єром Хорватії співпрацю у різних сферах

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем поглиблення співпраці у торгово-економічній, туристичній галузях, у сфері цифровізації та освіти.

Їхня зустріч відбулася у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Ми зацікавлені в активізації торговельно-економічного співробітництва з Хорватією як у традиційних галузях наших економік, подальшому усуненню бар’єрів у двосторонній торгівлі та спрощенню умов ведення бізнесу, так й у започаткуванні двосторонньої співпраці за новими актуальними напрямами, зокрема у сфері цифровізації та координації зусиль у боротьбі з пандемією», - сказав Шмигаль.

За його словами, обидві країни мають значні перспективи розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин. Спостерігається зростання обсягів товарообігу. Так, за дев’ять місяців 2021 року загальний обіг товарів та послуг між Україною та Хорватією становив $90,1 млн, що на понад 24% більше від показників 2020 року.

Як наголосив Шмигаль, спільний інтерес для України і Хорватії може становити сфера інформаційних технологій та цифровізації. Він додав, що Україна прагне долучитись до єдиного Європейського цифрового ринку, сучасних технологій і світового ринку.

«Цифровізація - один з основних векторів розвитку української економіки впродовж наступних років. Переконаний, що наш досвід у цій сфері може бути корисним хорватським партнерам», - зазначив глава уряду.

За словами Прем’єр-міністра України, перспективним для обох держав є активізація співпраці у металургійній та суднобудівельній галузях, у сфері агробізнесу, зокрема іригації, а також у сфері енергетики. Він підкреслив важливість приєднання української енергосистеми до європейської ENTSO-E в контексті забезпечення енергетичної безпеки в Європі.

На зустрічі також були присутні міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, міністр закордонних та європейських справ Республіки Хорватія Гордан Грліч-Радман, міністр науки та освіти Республіки Хорватія Радован Фукс.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з Пленковичем.

Цього ж дня о 16:30 Прем’єр-міністри України і Хорватії планують відкрити українсько-хорватський бізнес-форум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-