Нафта дешевшає після двох днів зростання

Нафта дешевшає після двох днів зростання

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у середу, 8 грудня, після підвищення за підсумками попередніх двох сесій, трейдери чекають публікації офіційних даних про запаси енергоносіїв у США і продовжують стежити за ситуацією з поширенням нового варіанта коронавірусу Омікрон.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent станом на 9:15 за Києвом становила $75,00 (-0,58%). Барель січневої нафти WTI торгувався за ціною $71,49 (-0,78%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $75,44 і $72,05 відповідно.

Ціни нафти на початку цього тижня відновилися на фоні оптимізму, що зростає, стосовно того, що новий варіант Омікрон не завдасть серйозних економічних збитків.

"Інвестори все ще не повністю оптимістичні і поки що займають позицію вичікування", - сказав Хіроюкі Кікукава, генеральний менеджер з досліджень Nissan Securities.

Тим часом у вівторок президент Джо Байден попередив президента РФ Володимира Путіна, що Захід вживатиме щодо Росії «рішучих економічних та інших заходів», якщо та вторгнеться в Україну. Путін знову вимагав гарантій, що НАТО не розширюватиметься далі на схід. Байден попередив Путіна, що він може наштовхнутися на жорсткі економічні санкції, зрив газопроводу «Північний потік – 2» до Європи, і що Сполучені Штати та європейські союзники нададуть Україні додаткові оборонні можливості.

Водночас ринки нафти слабко відреагували на щотижневі дані про запаси у США. За даними Американського інституту нафти (API), запаси сирої нафти в США за підсумками минулого тижня скоротилися на 3,1 млн бар. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зросли на 2,4 млн барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-