Європейська бізнес асоціація виступає проти ліцензування операцій зі зберігання небезпечних вантажів

Європейська бізнес асоціація виступає проти ліцензування операцій зі зберігання небезпечних вантажів

Укрінформ
Європейська бізнес асоціація (ЄБА) вважає що законопроєкт №1193-1 створює підґрунтя для ліцензування операцій зі зберігання та перевантаження небезпечних вантажів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі ЄБА.

«Європейська Бізнес Асоціація не підтримує законопроєкт №1193-1, який передбачає ризик запровадження ліцензування операцій зі зберігання та перевантаження небезпечних вантажів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що законопроєктом створюється підґрунтя для ліцензування операцій зі зберігання та перевантаження небезпечних вантажів, що суперечить принципу дерегуляції, а також одній із головних засад та умов європейської інтеграції України.

«Ліцензування таких видів діяльності не передбачене ні законодавством ЄС, ні іншими міжнародними нормами, на імплементацію яких повинен бути направлений цей законопроєкт», - стверджують в асоціації.

На думку ЄБА, даний документ також суперечить деяким законам України, зокрема Закону про дозвільну систему у сфері господарської діяльності і Закону про технічні регламенти та оцінку відповідності та містить ряд інших недоліків.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону №1193-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність із законодавством Європейського Союзу у сфері перевезення небезпечних вантажів». Він спрямований на підвищенню рівня безпеки під час перевезення небезпечних вантажів та імплементації норм законодавства ЄС, зокрема Директиви 2008/68/ЄС, вимог міжнародних договорів України з питань перевезення небезпечних вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-