Врегулювання боргів на ринку газу: НКРЕКП відмовила 4 операторам брати участь у процедурі

Врегулювання боргів на ринку газу: НКРЕКП відмовила 4 операторам брати участь у процедурі

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), відмовила 4 операторам газорозподільних мереж у включенні до Реєстру підприємств, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу.

Відповідне рішення прийняте на засіданні НКРЕКП 3 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мова йде про АТ "Дніпрогаз", АТ "Криворіжгаз", АТ "Львівгаз" та АТ "Миколаївгаз". Зазначається, що компанії отримали відмову через ненадання всіх необхідних документів.

Зокрема, 3 оператори ГРМ не надали регулятору відомостей про обсяги та структуру дебіторської і кредиторської заборгованості із зазначенням кредиторів, дебіторів, величини і видів заборгованості станом на розрахункову дату та за останній звітний період; копії чинної ліцензії на провадження господарської діяльності; копій актів звіряння взаєморозрахунків між суб`єктами ринку природного газу тощо.

Миколаївгаз, у свою чергу, не надав копію акту звіряння взаєморозрахунків з ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», а також затверджену НКРЕКП різницю між фактичною обґрунтованою вартістю послуг з розподілу природного газу та встановленим тарифом.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 27 серпня 2021 року підписав закон про реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго. Законом визначено організаційні та економічні заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу і поширюється на відносини із врегулювання заборгованості за спожитий природний газ, послуги його розподілу та транспортування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-