Запорізька АЕС вперше працює на 100% потужності - Енергоатом

Запорізька АЕС вперше працює на 100% потужності - Енергоатом

Укрінформ
Запорізька атомна електростанція вперше в історії вітчизняної атомної галузі працює на 100% встановленої потужності- 6 040 МВт.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі НАЕК "Енергоатом".

«Вперше в історії Запорізька АЕС видає історичний максимум електроенергії для потреб населення та промисловості України», – розповів т.в.о. генерального директора Запорізької АЕС Дмитро Вербицький.

За його словами, досягти максимального рівня навантаження ЗАЕС вдалося завдяки реалізації масштабного проєкту – розширення відкритого розподільчого пристрою (ВРП-750) станції та введення в роботу четвертої повітряної лінії 750 кВ – підстанції «Каховська».

«До введення в експлуатацію лінії і нового ВРП-750 кВ на ЗАЕС технічне обмеження становило 5 300 МВт, що не дозволяло атомній станції видавати повну наявну потужність 6 000 МВт», – пояснює Вербицький.

Відтак, на сьогодні працюють всі шість енергоблоків ЗАЕС без будь-яких мережевих обмежень, виробляючи додатково понад 17 млн кВт-год. електроенергії щодня.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада на Запорізькій АЕС відбулося підключення другого енергоблоку. Блок вдалося підключити до Об’єднаної енергосистеми України на 6 діб раніше запланованого терміну.

Також протягом листопада до енергосистеми підключили три атомні енергоблоки (№1 Южно-Української АЕС, №3 Рівненської АЕС та №4 Запорізької АЕС), достроково завершивши ремонтні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-