Уряд підтримав законопроєкт про запровадження ВІМ-технологій на всіх етапах будівництва

Уряд підтримав законопроєкт про запровадження ВІМ-технологій на всіх етапах будівництва

Укрінформ
Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт про запровадження будівельного інформаційного моделювання (ВІМ-технологій) та науково-технічного супроводу на всіх етапах «життєвого циклу» будівництва об’єктів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 2 грудня.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, документ спрямований на запровадження цифровізації будівельних процесів на всіх етапах «життєвого циклу» об’єкта - від будівництва до ліквідації. Також законопроєкт врегульовує питання науково-технічного супроводу будівництва та удосконалює процедуру обстеження об’єктів, прийнятих в експлуатацію в установленому законом порядку.

Документ вносить зміни до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність» та «Про будівельні норми» стосовно визначень основних термінів та запровадження нового підходу до проєктування та будівництва об’єктів.

Крім цього, уряд і Міністерство розвитку громад та територій отримують правові підстави змінювати чинні та розроблювати нові підзаконні акти, необхідні для належного застосування ВІМ-технологій.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 17 лютого 2021 року затвердив концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (Building Information Modelling, BIM) до 2025 року та план її реалізації.

Будівельне інформаційне моделювання – це новий підхід у використанні цифрової інформації шляхом створення та управління інформаційними моделями (BIM-моделями) об’єктів будівництва, що містять цифрове представлення їх фізичних та функціональних властивостей. Таке моделювання буде застосовуватися на всіх етапах “життєвого циклу” будівель: проєктування, будівництва та експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-