Кабмін пропонує передбачити держгарантії для виконання боргових зобов'язань Укренерго

Кабмін пропонує передбачити держгарантії для виконання боргових зобов'язань Укренерго

Укрінформ
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді створити правові підстави для надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань НЕК "Укренерго" перед KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau - Кредитна установа для відбудови).

Відповідний законопроєкт був схвалений на засіданні уряду 2 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У супровідній документації зазначається, що за підписаною у грудні 2020 року угодою між урядами України та Німеччини KfW має надати Укренерго кредит у розмірі до 32,5 млн євро на реалізацію проєкту з підвищення ефективності передачі електроенергії. Цей проєкт передбачає модернізацію та автоматизацію 8 підстанцій.

Згідно із домовленостями, прямий кредит надаватиметься під державні гарантії. У зв'язку із цим Кабмін пропонує парламенту уможливити надання таких гарантій.

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" встановлює на своїх підстанціях вимірювальні прилади системи безперервного виміру та реєстрації параметрів роботи енергосистеми – WAMS (Wide Area Monitoring System). Проєкт реалізується за рахунок кредитних коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку в межах Другого проєкту з передачі електроенергії (ППЕ-2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-