Марченко: Ухвалений держбюджет є інвестиціями в людину, країну та майбутнє

Марченко: Ухвалений держбюджет є інвестиціями в людину, країну та майбутнє

Відео
Укрінформ
Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що ухвалений державний бюджет 2022 року є інвестиціями в людину, країну та майбутнє.

Як передає Укрінформ, таку думку він висловив у своєму дописі у Фейсбуці.

"Бюджет-2022 року – це інвестиції в людину, країну та майбутнє", – зазначив він.

За словами міністра, пріоритети, які були визначені Президентом, Верховною Радою та урядом, закладені в бюджет: це забезпечення потреб сектору безпеки та оборони; зростання зарплат медикам; забезпечення житлом ветеранів АТО; збільшення стипендій студентам; зростання видатків на інклюзивну освіту та безбар’єрність; продовження масштабної цифровізації країни; розвиток інфраструктури.

"Ми прагнули посилити інвестиційну складову, тому в бюджеті передбачено рекордне зростання капітальних видатків – на 30,5 млрд грн, це 9,4% від усіх видатків бюджету, найвищий показник за останні 10 років", – уточнив Марченко.

Він нагадав, що доходи держбюджету визначені у сумі 1 трлн 332 млрд грн, видатки – 1 трлн 521 млрд грн. Граничний обсяг дефіциту збережений на рівні 3,5% ВВП. Це узгоджено із міжнародними партнерами України, зазначив урядовець.

За словами Марченка, у доопрацьованому проєкті бюрджету завдяки додатковому ресурсу, який буде акумульовано в наступному році, додатково збільшено видатки за найважливішими напрямками, зокрема:

- на 3,7 млрд – на національну безпеку і оборону;

- на 25 млрд грн – на інфраструктуру;

- на 3,1 млрд грн – на охорону здоров’я (з них 2 млрд грн – для підвищення оплати праці медичним працівникам);

- на 2 млрд грн – для потреб освітньої галузі та науки;

- на 5 млрд грн – на підтримку культури.

"Урядом підготовлено збалансований та реалістичний проєкт головного фінансового документа держави. Дякую народним депутатам за підтримку та конструктивну роботу!" – підсумував урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня Верховна Рада ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-