Мінекономіки готує нормативні акти до закону про індустріальні парки - Свириденко

Мінекономіки готує нормативні акти до закону про індустріальні парки - Свириденко

Укрінформ
Міністерство економіки активно займається розробкою нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію норм закону "Про внесення змін до Закону України "Про індустріальні парки"» (№1710-IX).

Про це сказала Юлія Свириденко – перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України під час III Форуму індустріальних парків у рамках «Українських індустріальних днів – 2021», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зокрема, ми вже розробили такі необхідні документи як зміни до Порядку включення індустріальних парків (ІП) до реєстру та оновили Порядок ведення реєстру. Ці два акти вже готові та проходять обов’язкові регламентні процедури. Найближчим часом вони будуть винесені на розгляд уряду, і, сподіваємось, наступного року почнеться активна фаза включення нових індустріальних парків до реєстру ІП», - зазначила Свириденко.

За її словами, також ведеться робота з підготовки стратегії розвитку ІП. До цього проєкту також залучений проєкт UNIDO (Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку), з яким Мінекономіки працює в рамках імплементації моделі екоіндустріальних парків.

«На сьогодні ті 52 парки, які були включені до реєстру раніше, приводять свою діяльність у відповідність до оновленого закону про ІП, зокрема, готують нам інформацію про своїх учасників та об’єкти. Ми сподіваємося до Різдва отримати всю необхідну інформацію. Далі Мінекономіки буде аналізувати та приймати рішення щодо подальшої діяльності наявних ІП», - підкреслила Свириденко.

Вона висловила сподівання, що 2022 рік стане "роком рестарту індустріальних парків в Україні".

Як повідомлялось, у вересні Верховна Рада ухвалила зміни до Закону "Про індустріальні парки", спрямовані на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках.

Створення індустріальних парків визначено стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках Програми Президента «Велике будівництво».

У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-