Доходи, видатки і ВВП: Марченко розповів про зміни в проєкті бюджету-2022

Доходи, видатки і ВВП: Марченко розповів про зміни в проєкті бюджету-2022

Укрінформ
Доходи державного бюджету на 2022 рік до другого читання визначені в сумі 1332 млрд грн, видатки – 1521 млрд грн, граничний обсяг дефіциту був збережений на рівні 3,5% ВВП.

Про це під час презентації державного бюджету на 2022 рік до другого читання у Верховній Раді сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доходи державного бюджету до другого читання визначені в сумі 1332 млрд грн, видатки – 1521 млрд грн. Граничений обсяг дефіциту був збережений на рівні 3,5% ВВП", – сказав Марченко.

Він зазначив, що стосовно надходжень загального фонду державного бюджету, то передбачається зростання: рентної плати за користування надрами для видобування природнього газу та нафти на 24 млрд грн; податку на прибуток підприємств - на 21 млрд грн; вітчизняного ПДВ - на 13 млрд грн; імпортного ПДВ - на 6,5 млрд грн; акцизного податку на - 2,7 млрд грн; екологічного податку - 1,7 млрд грн.

Разом з тим зменшено прогноз доходів з податку та збору на доходи фізичних осіб на 11 млрд грн та коштів, що перераховуються Національним банком України на 10,8 млрд грн.

"Щодо видаткової частини народними депутатами, фракціями, групами та комітетами до проєкту державного бюджету на 2022 рік було подано більше 3 тисяч пропозицій на рекордну суму понад 86 трильйонів гривень. Всім зрозуміло, що ця цифра є нереальною, тому Міністерство фінансів виходило з додаткового ресурсу, який можливо акумулювати наступного року", - сказав Марченко.

За його словами, міністерством максимально було враховано усі пропозиції, вихоядчи з реальних моживостей бюджету та прогнозу розвитку економіки.

"Проєкт бюджету на 2022 рік є результатом злагодженої роботи уряду, народних депутатів, Президента України. Бюджет передбачає іневестування коштів платників податків у майбутнє нашої країни. Прошу підтримати", - підкреслив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 2 листопада 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (№6000). До першого читання доходи бюджету-2022 передбачались на рівні 1277,7 млрд грн, а витрати на рівні 1465,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-