Рада ратифікувала Нагойський протокол про доступ до генетичних ресурсів

Рада ратифікувала Нагойський протокол про доступ до генетичних ресурсів

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Нагойський протокол про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигод від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за ухвалення відповідного закону №0125 проголосував 291 народний депутат.

Згідно з пояснювальною запискою, метою Нагойського протоколу є справедливий і рівноправний розподіл вигод від використання генетичних ресурсів, зокрема шляхом забезпечення належного доступу до них і належної передачі відповідних технологій, ураховуючи всі права на ці ресурси та технології, а також шляхом належного фінансування, сприяючи таким чином збереженню біологічного різноманіття і сталому використанню його компонентів.

Передбачається, що членство України у протоколі потребує сплати з державного бюджету щорічного внеску до його Довірчого фонду в розмірі близько трьох тисяч доларів США. Так, встановлюється, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів буде центральним органом виконавчої влади, відповідальним за виконання зобов’язань, що випливають із членства України у Нагойському протоколі, включаючи сплату щорічного внеску.

Очікується, що реалізація протоколу стимулюватиме збереження природних ресурсів в Україні як джерела прибутку та покращення середовища існування людини, підвищення інвестиційної привабливості та покращення міжнародного іміджу держави як такої, для якої питання збереження довкілля є одним з пріоритетних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-