«Тарифна» комісія оштрафувала 5 компаній на 8,5 мільйона гривень

«Тарифна» комісія оштрафувала 5 компаній на 8,5 мільйона гривень

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала 5 компаній на 1,7 млн грн кожну за порушення на ринку електроенергії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Комісії.

"НКРЕКП винесла рішення застосувати до ТОВ "Запорізький енергетичний альянс", ТОВ "Йе Енергія", ТОВ "Стелла Енерджі", ТОВ "ТЕТ Груп" та ТОВ "СВ Енерджі" максимальний штраф у розмірі 1 млн 700 тис. грн за порушення вимог законодавства у сфері функціонування ринку електричної енергії. Регулятор звертає увагу на неприпустимість порушення трейдерами правил роботи на ринку електричної енергії, зокрема у частині діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) та з постачання електричної енергії споживачу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказані компанії не дотримувались обов’язку здійснювати купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми договорами та на організованих сегментах ринку електричної енергії відповідно до діючого законодавства; укладали договори, які суперечать закону про ринок електроенергії.

Крім того, компанії не дотримувались обмеження обсягів продажу електроенергії на ринку "на добу наперед" у розрахунковому періоді (місяці) у розмірі до 10% від зареєстрованого обсягу купівлі енергії за двосторонніми договорами у виробників електричної енергії та/або гарантованого покупця у відповідний період.

Як повідомлялося, 17 листопада НКРЕКП оштрафувала "ДТЕК Східенерго" за порушення на енергоринку на 1,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-