Зростання цін на нафту стримує поширення штаму Омікрон

Зростання цін на нафту стримує поширення штаму Омікрон

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у четвер, 2 грудня, після зниження напередодні, але це зростання обмежене побоюваннями, що коронавірусний варіант Омікрон підірве світовий попит на паливо.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $70,09 (+1,77%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $66,72 (+1,72%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $68,87 і $65,57 відповідно.

«Інвестори послабили свої позиції перед рішенням ОПЕК+, оскільки ціни на нафту швидко та сильно впали за останній тиждень. Світові ціни на нафту знизилися більш як на $10/бар. з минулого четверга, коли новини про Омікрон приголомшили інвесторів», - сказав Цуесі Уено, старший економіст NLI Research Institute.

Побоювання щодо впливу варіанта Омікрон посилилися після того, як у Сполучених Штатах було зареєстровано перший випадок захворювання, а центральний банк Японії попередив про економічні наслідки жорстких заходів стримування, запроваджених деякими державами.

Заступник міністра енергетики США Девід Терк сказав, що адміністрація президента Джо Байдена може скоригувати терміни запланованого вивільнення стратегічних запасів сирої нафти, якщо світові ціни на енергоносії суттєво впадуть.

У центрі уваги трейдерів у четвер - засідання міністрів держав ОПЕК+, які мають ухвалити рішення про те, чи варто коригувати узгоджені раніше рівні нарощування видобутку у зв'язку з вивільненням стратегічних резервів країн, включаючи США, а також із появою штаму Oмікрон. Із серпня група щомісяця збільшувала пропозицію на 400 тис. бар./добу, поступово знижуючи рекордні скорочення, погоджені у 2020 році.

Зростання на нафтових ринках у четвер було обмежене, оскільки щотижневі дані показали, що запаси сирої нафти в США минулого тижня впали на 900 тис. бар. Експерти в середньому очікували падіння на 2,7 млн ​​бар. Запаси бензину збільшилися на 4 млн бар., дистилятів - на 2,2 млн бар. Аналітики прогнозували зростання відповідно на 900 тис. бар. та 1 млн бар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-