В Україні реалізують 8 проєктів у співпраці з ЄБРР на €1,7 мільярда – Мінфін

В Україні реалізують 8 проєктів у співпраці з ЄБРР на €1,7 мільярда – Мінфін

Укрінформ
Станом на 1 листопада на стадії реалізації знаходиться 8 проєктів загальним обсягом 1,7 млрд євро, для реалізації яких державою або під державні гарантії були залучені кредити Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Як передає укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"У державному секторі станом на 01.11.2021 на стадії реалізації знаходиться 8 проєктів загальним обсягом 1,7 млрд євро, для реалізації яких кредити ЄБРР залучено державою або під державні гарантії", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні також інформують, що 30 листопада 2021 року, під головуванням заступника міністра фінансів Олександра Кави відбувся онлайн перегляд портфеля проєктів Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні. Був обговорений стан поточного портфеля проєктів в інфраструктурному та енергетичному секторі, а також потенційні нові проєкти, які можуть бути профінансовані за рахунок кредитів ЄБРР.

За результатами перегляду портфеля сторонами було узгоджено план заходів на наступне півріччя та визначено конкретні кроки, які мають бути здійснені заінтересованими сторонами для своєчасної та якісної реалізації інвестиційних проєктів.

Як повідомлялося, ЄБРР є одним з найбільших інституційних інвесторів в Україні. Станом на кінець листопада сукупний обсяг кредитування ЄБРР, виділеного Україні, становить 15,6 млрд євро в рамках 507 проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-