Робота енергосистеми в ізольованому режимі потребує додаткових запасів вугілля - Укренерго

Робота енергосистеми в ізольованому режимі потребує додаткових запасів вугілля - Укренерго

Укрінформ
Для забезпечення роботи Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України в ізольованому режимі в лютому 2022 року на складах теплової генерації необхідно накопичити додаткові запаси вугілля.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашими розрахунками, обсяг вугілля, який буде спалено за ці декілька днів, становитиме близько 300 тис. тонн. Це без урахування щоденних поставок, які очікуються в звичайному режимі. Тому нам потрібно буде накопичити додатковий запас на складах", - сказав керівник Укренерго.

Він пояснив, що при проходженні ізольованого режиму з міркувань операційної безпеки доведеться розвантажити атомні енергоблоки, через що зросте навантаження на теплоелектростанції.

Кудрицький також повідомив, що з метою збалансування енергосистеми Укренерго оптимізує використання різних ресурсів: вугілля, газу, води.

Як повідомлялося, на лютий 2022 року запланована тестова робота ОЕС та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E. До кінця 2022 року ОЕС України має вийти на паралельний режим роботи з ENTSO-E.

Станом на 29 листопада 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) становили 368,9 тис. тонн, що на 2,3% більше порівняно із запасами на 22 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-