Другий енергоблок Запорізької АЕС повторно підключили до мережі

Другий енергоблок Запорізької АЕС повторно підключили до мережі

Укрінформ
Енергоблок №2 Запорізької АЕС (ЗАЕС) сьогодні вдруге підключили до енергосистеми після відключення дією електричного захисту при проведенні електричних випробувань енергоблоку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у НАЕК "Енергоатом".

"Після підключення 30 листопада в 12:24 енергоблока №2 Запорізької АЕС до мережі найбільша атомна електростанція Європи – Запорізька – працює всіма шістьма енергоблоками. А загалом в Енергоатомі зараз працюють 14 енергоблоків з наявних 15-ти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі ведеться навантаження підключеного енергоблока до номінальної потужності відповідно до регламентних обмежень та балансового графіка НЕК "Укренерго". Зауважень до роботи діючого основного устаткування та персоналу немає.

В Енергоатомі нагадали, що енергоблок №4 Рівненської АЕС зараз знаходиться в середньому плановому ремонті. Його перевантажують для проведення модернізації задля підготовки до вигрузки відпрацьованого ядерного палива на Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива.

Енергоблок планують підключити до енергосистеми наприкінці січня 2022 року, після чого Енергоатом працюватиме всіма 15 енергоблоками.

Як повідомлялося, на Запорізькій АЕС 30 листопада 2021 року о 5 год. 47 хв. після введення в роботу другого енергоблока спрацював електричний захист, який о 7 год. 47 хв. відключив його від енергосистеми.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі зі встановленою потужністю 6000 МВт. Генерує в Об’єднану енергетичну систему майже 40% всієї електроенергії, що виробляється атомними електростанціями України, та п’яту частину від загального виробництва електроенергії у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-