Експерти очікують у грудні ослаблення курсу гривні

Експерти очікують у грудні ослаблення курсу гривні

Укрінформ
Якщо ризики військового конфлікту не знизяться, до кінця грудня долар може торгуватися в діапазоні 27,8-28,3 грн, євро - в діапазоні 30,5-31,1 грн.

Про це Укрінформу повідомив старший аналітик компанії "Альпарі" Вадим Іосуб.

За його словами, в листопаді гривня перервала своє багатомісячне зміцнення по відношенню як до долара, так і до євро.

"У листопаді гривня знизилася як до долара, так і до євро, причому зростання курсу долара було помітно сильніше. При цьому була перервана серія з одинадцяти місяців зниження долара (з грудня минулого року по жовтень) і шести місяців зниження євро (з травня по жовтень)", - зазначив експерт.

Він пояснив, що з середини місяця на гривню стало тиснути загострення ситуації на українсько-російському кордоні, а ближче до кінця місяця прийшло "спільне лихо для більшості валют країн, що розвиваються" - ризики від появи нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Судячи з офіційних курсів, установлених НБУ, долар за листопад 2021 року зріс з 26,3265 до 27,1739 грн (+3,2%). Курс євро за цей же час зріс із 30,5032 до 30,6481 грн (+0,5%). Більш скромне порівняно з доларом зростання європейської валюти пов'язане зі зниженням євро по відношенню до долара на світовому валютному ринку.

При цьому з початку 2021 року долар знизився щодо гривні на 3,9%, а євро - на 11,8%.

Серед валют країн колишнього СРСР, додав експерт, гривня посідає третє місце за зміцненням щодо долара з початку року - після вірменського драма і грузинського ларі. За падінням у листопаді гривня посіла також третє місце - сильніше щодо долара знизилися російський рубль і білоруський рубль.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Bloomberg, на початок жовтня гривня увійшла в першу десятку валют світу, які найбільш зміцнилися щодо американського долара з початку 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-