Депутати розглядають зміни в Податковому кодексі за спецпроцедурою

Депутати розглядають зміни в Податковому кодексі за спецпроцедурою

Укрінформ
Верховна Рада розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Розгляд проєкту закону в другому читанні відбувається за спеціальною процедурою.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня 2021 року ухвалила в першому читанні №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Народні депутати під час пленарного засідання парламенту 5 жовтня підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" за спеціальною процедурою.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 12 жовтня схвалив фінальну версію законопроєкту №5600. Кількість поправок до другого читання проєкту закону після опрацювання комітетом за відповідною процедурою зменшилася з понад 11 тисяч до близько 150.

Так, відповідно до закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", для запуску спеціальної процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури. Після цього народні депутати у дводенний строк мають надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі відповідні пропозиції опрацьовуються та зводиться нова таблиця.

Спеціальна процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-