Нацбанк анулював ліцензії шести фінкомпаніям

Нацбанк анулював ліцензії шести фінкомпаніям

Укрінформ
Шести фінансовим компаніям анульовано ліцензії, до інших восьми застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України анулював ліцензії шести фінансовим компаніям. Водночас вісім фінансових компаній регулятор зобов'язав вжити заходів для усунення порушення та їх причин. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 26 листопада 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Ліцензії було анульовано таким фінансовим компаніям: ТОВ "ФК "АМСТЕРС ФІНАНС", ТОВ "АРТ ФІНАНС", ТОВ "ФК "ФІНАНС ЕКСПЕРТ", ТОВ "ФК "МАНІСТРІМ", ТОВ "ФК "СТРОНГ", ТОВ "КЕЙС ФАКТОР".

Зазначається, що 1 жовтня 2021 року Національний банк застосував до цих фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій, оскільки вони не подали звіт незалежного аудитора за результатами проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності за 2020 рік. Компанії були зобов’язані подати звіт незалежного аудитора до 1 листопада 2021 року. Порушення усунене не було.

Крім того, регулятор зобов’язав усунути порушення та причини, що сприяли їх вчиненню, такі фінансові компанії: ТОВ "ФК "АССІСТО", ТОВ "ФК ГОРИЗОНТ", ТОВ "ФК "ВІЛАРДО", ТОВ "ФІНАНС УНІВЕРСАЛ", ТОВ "СІГМАУР ФІНАНС", ТОВ "ФК "ФБЗ", ТОВ "ІФ", ТОВ "ФК "ПЕРВИННИЙ КАПІТАЛ".

За результатами звітності, поданої цими фінансовими установами до Національного банку за II квартал 2021 року, встановлено, що на ринку гарантій вони не виконують обов’язкові фінансові нормативи та вимоги, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами. Порушники зобов’язані вжити заходів для усунення порушення та їх причин у строк до 12 січня 2022 року.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 29 листопада 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-