Стартові ціни газу на біржі минулого тижня зросли на 2,6%

Стартові ціни газу на біржі минулого тижня зросли на 2,6%

Укрінформ
Стартові ціни природного газу ресурсу листопада на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 22-26 листопада 2021 року зросли на 2,59%.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

“Стартові ціни ресурсів зростали протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу листопада була вищою за показник понеділка на 2,59%. Стартові ціни ресурсу грудня мали тенденцію до зниження в кінці тижня через формування окремих низьких значень у позиціях на купівлю”, - йдеться у повідомленні.

Так, 22 листопада стартова ціна ресурсу листопада становила 33,3 тис. грн за 1 тис. кубометрів, а 26 листопада — 34,2 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Загалом, у період 22-26 листопада заявки на купівлю та продаж природного газу формували 10 компаній, в тому числі ГПК “Нафтогаз Трейдинг”, Укрспирт, Укравтогаз, "Крафт Енерджи".

На довгостроковому ринку було продано 22,95 млн куб. м. природного газу. Реалізовані були позиції по ресурсу листопада та грудня за післяплатою..

На короткостроковому ринку було укладено 22 угоди на 1,049 млн куб. газу.

В УЕБ зауважили, що минулого тижня біржові ціни на газ у Європі трималися на рівні понад 1000 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомлялося, стартові ціни природного газу (ресурс листопада) на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 15-19 листопада 2021 року зросли на 18,67%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-