На ЮУАЕС випробували режим первинного регулювання частоти електроенергії

На ЮУАЕС випробували режим первинного регулювання частоти електроенергії

Укрінформ
На енергоблоці №1 Южно-Української АЕС (ЮАЕС) успішно завершено випробування режиму нормованого первинного регулювання частоти електроенергії (НПРЧ).

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Южно-Українського енергокомплексу.

Випробування режиму НПРЧ відбулися за програмою, розробленою фахівцями цеху теплової автоматики та вимірювань (ЦТАВ) ЮУАЕС. Процес проходив на двох рівнях потужності – 4 доби на потужності 600 МВт, а згодом ще 5 діб на 980 МВт.

«Кожен етап складався з двох частин: перша стосувалася технічних процесів, а друга – це безпосередньо сертифікаційні випробування. За попередніми висновками енергоблок №1 Южно-Української АЕС здатен забезпечувати нормоване первинне регулювання частоти електроенергії», - розповів начальник ЦТАВ Михайло Васильченко.

Наступним аналогічний іспит на южноукраїнському майданчику пройде енергоблок №2. Зазначається, що завдяки випробуванням НПРЧ реалізовано ще один реальний крок з підготовки України до інтеграції в європейську континентальну енергосистему. Адже, аби таке об’єднання стало можливим, якість української електроенергії має відповідати європейським стандартам.

Зокрема, діапазон відхилень частоти від 50 Гц має складати ±0,02 Гц, для цього енергосистема має автоматично коригувати потужність генерації. Без залучення енергоблоків АЕС баланс між генерацією та споживанням, стабільна робота енергосистеми і, відповідно, виконання вимог синхронізації з ENTSO-Е неможливі.

Як повідомляв Укрінформ, інтеграція об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України в об’єднання системних операторів з передачі електроенергії континентальної Європи (ENTSO-E) передбачена Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

Синхронна робота енергосистеми України з енергооб’єднанням ENTSO-E підвищить надійність та стійкість роботи ОЕС України, розширить можливості обміну електроенергією між суміжними країнами та створить можливості для роботи на енергетичному ринку Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-