Галущенко обговорив із керівництвом ЄБРР фінансування проєктів декарбонізації

Галущенко обговорив із керівництвом ЄБРР фінансування проєктів декарбонізації

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко провів зустріч із керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку, під час якої обговорив перспективи інвестицій ЄБРР у проєкти декарбонізації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

"Відбулася зустріч міністра енергетики Германа Галущенка з керівництвом Європейського банку розвитку та реконструкції - віцепрезидентом Аланом Пію і віцепрезидентом з політики та партнерства Марком Боуменом. Сторони обговорили процеси та перспективи декарбонізації енергетичного сектору України, справедливу трансформацію вугільних регіонів, розвиток ядерної та відновлюваної енергетики", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ЄБРР підтримує Україну у прагненні здійснити "зелений" перехід і готовий інвестувати в конкретні проєкти з декарбонізації та відновлюваної енергетики.

Галущенко обговорив із керівництвом ЄБРР фінансування проєктів декарбонізації

Як повідомлялося, 22 листопада міністр фінансів Сергій Марченко обговорив з новопризначеним віцепрезидентом Європейського банку реконструкції та розвитку з питань політики та партнерства Марком Боуменом перспективи подальшого співробітництва.

За весь час роботи в Україні ЄБРР реалізував 505 проєктів, інвестувавши в них 15,3 млрд євро. За даними банку, станом на 31 серпня у портфелі ЄБРР в Україні перебуває 206 активних проєктів.

ЄБРР надає кредити для реалізації проєктів у сферах енергетики, агробізнесу, транспорту, фінансів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-