Українську національну авіакомпанію створять спільно з Airbus – підписали меморандум

Українську національну авіакомпанію створять спільно з Airbus – підписали меморандум

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з компанією Airbus про наміри співробітництва зі створення національного перевізника.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підписання меморандуму відбулось під час форуму "Велике будівництво: авіація і туризм" 25 листопада.

"Ми сьогодні святкуємо день народження нового національного авіаперевізника. Його назва - "Українські національні авіалінії" (Ukrainian National Airlines - ред.)", - сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він підкреслив, що український національний авіаперевізник створюється для того, щоб захистити стратегічні інтереси України у сфері авіаперевезень, зокрема у тих ситуаціях, коли є необхідність в екстреній евакуації громадян.

Кубраков додав, що ринок авіаперевезень в Україні зростає, і нова авіакомпанія буде обережно конкурувати з приватними перевізниками.

"Ми розуміємо, що ми робимо. Ми у постійному діалозі з ринком. Думаю, що за рахунок зростання ринку нам усім вистачить на ньому місця", - зазначив він.

Міністр розповів, що вже розроблений бізнес-план із запуску національного авіаперевізника та готове економічне обґрунтування проєкту.

За словами Кубракова, у 2021 році на створення компанії передбачено 0,5 млрд грн, у 2022 році знадобиться ще 2,5 млрд грн. Очікується, що національний авіаперевізник окупиться за 5 років.

Президент Володимир Зеленський у квітні 2020 року оголосив про намір створити сучасну державну авіакомпанію, яка матиме український авіапарк.

Як повідомляв Укрінформ, у терміналі F аеропорту «Бориспіль» відбувається форум «Велике будівництво: авіація і туризм», в рамках якого очікується підписання меморандуму між Міністерством інфраструктури України і компанією Airbus.

Президент Володимир Зеленський анонсував, що нову державну авіакомпанію України планують назвати Українські національні авіалінії (ЮНА).

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-