В Україні з’явиться нова державна авіакомпанія – стала відома назва

В Україні з’явиться нова державна авіакомпанія – стала відома назва

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський анонсував, що нову державну авіакомпанію України планують назвати Українські національні авіалінії (ЮНА).

Про це він заявив під час виступу на форумі "Велике Будівництво: Авіація. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Було декілька робочих назв. На сьогодні це — Ukrainian National Airlines. Дуже символічно, Українські національні авіалінії — ЮНА. Як наша держава з великою історією, але завжди енергійна, і юна, і об’єднана”,, - зазначив глава держави.

Зеленський заявив, що наразі український ринок не готовий повною мірою забезпечити реалізацію державних інтересів у сфері авіаперевезень.

У цьому контексті він анонсував, що сьогодні буде офіційно розпочато створення національного авіаперевізника України.

“Окрім обіцянок, переходимо до практичної реалізації - це наш національний авіаперевізник, створення його, яке буде розпочато, можна сказати, офіційно вже сьогодні. Про це детально далі мої колеги розкажуть”, - зауважив Президент.

Він також запевнив у готовності інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та “залучати світових лідерів до об’єднаних проєктів у сфері авіабудівництва”.

Крім того, за його словами, є підтвердження економічної доцільності запуску українського національного авіаперевізника від французьких консультантів.

“Ідеться не лише про збільшення прибутку та пасажиропотоку, а і в цілому питання статусу, питання іміджу, питання престижу нашої держави. Наш національний авіаперевізник - незалежний авіаперевізник від будь-яких інших груп й інших впливів”, - додав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у квітні 2020 року оголосив про намір створити сучасну державну авіакомпанію, яка матиме український авіапарк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-