Україна готова до повного циклу виробництва літаків та їх обслуговування – Зеленський

Україна готова до повного циклу виробництва літаків та їх обслуговування – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив у готовності українських потужностей до повного циклу виробництва літаків і їх обслуговування та анонсував створення сучасного авіахабу в Україні для модернізації пасажирських літаків у вантажні.

Про це він заявив на форумі "Велике будівництво: Авіація. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Свого часу об’єднана Європа починалася не лише зі спільних цінностей, а і спільних ідей - важливих ідей, економічних ідей. Конкуренція з компанією Boeing, наприклад, у 60-70-ті роки ХХ століття стимулювала низку європейських держав об’єднатися в авіаконсорціум Airbus. Будування літаків стало одним із важливих магістральних проєктів новоствореного Європейського Союзу. Сьогодні ми повертаємо світу ідею про європейський літак. Тепер це вже спільна наша мрія - українська мрія, спільна з нашими колегами з Європи”, - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що в Україні є компанія “Антонов”, є “прекрасні потужності” для повного циклу створення сучасного літака, і процес будування літаків триває. Зеленський нагадав, що цього року будується три літаки для держави.

“У нас є всі потужності для серійного виробництва і для забезпечення вже післяпродажної підтримки”, - запевнив Президент.

Крім того, за його словами, проводяться перемовини із західними партнерами щодо модернізації пасажирських літаків у вантажні.

“Водночас ми ведемо перемовини з нашими західними колегами щодо створення нашого сучасного авіахабу в Україні для модернізації пасажирських літаків у вантажні. Ми маємо усе необхідне, я вважаю, і для цього”, сказав глава держави.

Як повідомлялося, раніше планувалося, що ДП "Антонов" виконає державне замовлення про постачання трьох нових літаків Ан-178 вперше за часи незалежності України.

Президент Володимир Зеленський у квітні 2020 року оголосив про намір створити сучасну державну авіакомпанію, яка буде мати український авіапарк.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-