Нафта стабільна, трейдери чекають відповідь ОПЕК+ на відкриття США стратегічних резервів

Нафта стабільна, трейдери чекають відповідь ОПЕК+ на відкриття США стратегічних резервів

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися в четвер, 25 листопада, трейдери оцінюють дані про запаси в США і чекають кроків у відповідь ОПЕК+ після рішення США та інших країн про продаж нафти зі стратегічних резервів.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent до 9.15 за Києвом склала $82,25 (0,00%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $78,25 (-0,18%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $82,25 і $78,39 відповідно.

Президент США Джо Байден раніше оголосив про намір країни продати 50 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового резерву (SPR), скоординувавши цей крок із Китаєм, Японією, Індією, Південною Кореєю та Великою Британією.

Сукупний обсяг нафти, який планують реалізувати ці країни, становитиме щонайменше 71 млн бар., що відповідає приблизно 74% середньоденного споживання нафти в усьому світі у 2021 році, зазначають експерти ING.

Усі погляди зараз прикуті до наміченого на 2 грудня міністерського саміту ОПЕК+, на якому обговорюватиметься ситуація на ринку та виробнича політика групи.

Три джерела повідомили Reuters, що ОПЕК+ не обговорює зупинення збільшення видобутку нафти, незважаючи на рішення США, Японії, Індії та інших країн щодо вивільнення аварійних запасів нафти.

Трейдери також стежать за тим, чи Китай реалізовуватиме плани щодо вивільнення нафти зі своїх запасів.

Тим часом комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 1,02 млн бар. - до 434,02 млн бар., свідчить щотижнева доповідь міністерства енергетики країни. Товарні запаси бензину знизилися на 603 тис. бар. і становили 211,39 млн бар., запаси дистилятів зменшилися на 1,97 млн ​​бар., до 121,72 млн бар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-