Першу партію радіоактивних відходів з АЕС доставили для захоронення на комплекс «Вектор»

Першу партію радіоактивних відходів з АЕС доставили для захоронення на комплекс «Вектор»

Фото
Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» передала першу партію радіоактивних відходів з Рівненської АЕС для постійного зберігання та захоронення на комплекс «Вектор».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі компанії.

Зазначається, що мова йде про 30 контейнерів із солебітумним компаундом, транспортування яких виконали фахівці Аварійно-технічного центру - відокремленого підрозділу НАЕК «Енергоатом».

«Початок передачі РАВ на державне сховище – це результат численних організаційних і технічних заходів, виконаних Енергоатомом спільно з ДСП ЦППРВ», - зауважують в Енергоатомі.

Наразі відбувається підготовка передачі експлуатаційних радіоактивних відходів, що накопичуються на Южно-Українській, Хмельницькій та Запорізькій АЕС.

Комплекс «Вектор» – це комплекс об’єктів, призначених для зберігання й захоронення радіоактивних відходів (РАВ), що надходять з усіх українських підприємств, на яких вони утворюються: атомних електростанцій Енергоатома, Чорнобильської АЕС та її зони відчуження, інших промислових і наукових підприємств та організацій.

«Вектор» входить до складу Державного спеціалізованого підприємства «Централізоване підприємство із поводження з радіоактивними відходами» (ДСП ЦППРВ), яке є національним оператором із поводження з РАВ.

Як повідомляв Укрінформ, на ЧАЕС провели «польові» випробування корейських технологій поводження з радіоактивними матеріалами.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-