Затвердили розподіл коштів на будівництво нового терміналу аеропорту «Бориспіль»

Затвердили розподіл коштів на будівництво нового терміналу аеропорту «Бориспіль»

Укрінформ
Кабінет Міністрів України збільшив розмір статутного капіталу ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та затвердив порядок використання бюджетних коштів для його поповнення, з метою будівництва нового терміналу аеропорту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд із доопрацюванням у секретаріаті ухвалив на засіданні 24 листопада.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, метою збільшення статутного капіталу є створення сприятливого інвестклімату для забезпечення сталого розвитку «Борисполя» шляхом будівництва нового термінального комплексу у місті Бориспіль. Новий термінальний комплекс дозволить збільшити пропускну спроможність аеропорту.

"Новий термінал аеропорту "Бориспіль" - це довгобуд, який повинні були збудувати до Євро-2012. Наразі відповідні зміни до бюджету були підтримані народними депутатами. І зараз ми прийняли порядок використання цих коштів", - сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час засідання уряду.

Крім того, збільшення розміру статутного капіталу дозволить забезпечити сталий розвиток матеріально-технічної бази підприємства, а також виконання концепції розвитку аеропорту до 2045 року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд схвалив Концепцію розвитку міжнародного аеропорту “Бориспіль” на період до 2045 року у травні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-