На погодження відправили проєкт постанови про початок діяльності Бюро економічної безпеки

На погодження відправили проєкт постанови про початок діяльності Бюро економічної безпеки

Укрінформ
Директор Бюро економічної безпеки (БЕБ) України Вадим Мельник направив на погодження  проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про початок діяльності Бюро економічної безпеки”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Після погодження зазначеними міністерствами та надання висновку Міністерством юстиції України, постанову підписує Кабінет Міністрів України.

У проєкті постанови зазначається, що БЕБ у встановлений законом строк, до 25 листопада 2021 року, встиг укомплектуватися на 30% від загальної штатної чисельності центрального апарату Бюро, що дозволяє органу розпочати роботу.

Станом на 22 листопада у БЕБ працевлаштовано 214 працівників. Серед них - державні службовці, гласні штатні працівники, які мають спеціальні звання, а також особи, працевлаштовані за трудовими договорами.

“На початковому етапі роботи БЕБ дана кількість працівників може забезпечити належне виконання функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави”, - зазначено у проєкті постанови.

У проєкті постанови також зазначено, що одразу як БЕБ запрацює, буде забезпечено своєчасне передання до БЕБ від правоохоронних органів матеріалів кримінальних проваджень у порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України. Однак, нагадаємо, що попри готовність БЕБ працювати, за органом досі не закріплена власна обладнана будівля. Затягування процесу виділення приміщення для БЕБ з боку Кабінету Міністрів України може унеможливити процес передачі кримінальних проваджень та роботу органу в цілому.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила Закон “Про Бюро економічної безпеки України” 28 січня 2021 року.

12 травня Кабінет Міністрів утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням у сфері економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-