Нафта дорожчає всупереч скоординованому вивільненню із стратегічних резервів США

Нафта дорожчає всупереч скоординованому вивільненню із стратегічних резервів США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у середу, 24 листопада, після максимального за два тижні стрибка за підсумками попередньої сесії на повідомленні США про намір продати 50 млн барелів зі стратегічного резерву (SPR).

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом становила $82,53 (+0,87%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $78,75 (+0,32%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $82,31 і $78,5 відповідно.

Сполучені Штати у вівторок, 23 листопада, заявили, що вивільнять 50 млн барелів сировини зі своїх стратегічних нафтових резервів. Цей крок було підтримано Китаєм, Індією, Південною Кореєю, Японією та Великою Британією.

Міністр промисловості Японії Коїті Хагіуда у середу повідомив журналістам, що Країна вранішнього сонця виставить на продаж кілька сотень тисяч кілолітрів нафти з державного резерву, проте терміни продажу поки що не визначено.

Раніше прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда наголосив, що його уряд вивільнить частину запасів нафти у відповідь на запит США, проте зробить це таким чином, щоб не порушити японське законодавство, яке допускає продаж запасів лише у разі ризику перебоїв у постачаннях.

Напередодні видання Nikkei повідомило, що Японія випустить на ринок близько 4,2 млн бар. нафти.

«Загроза збільшення пропозиції у короткостроковій перспективі, безумовно, створює штучне ослаблення нафтового ринку впродовж наступних 1–2 місяців. Проте цей крок президента США Джо Байдена та інших лідерів може просто відтермінувати проблему поставок на пізніші дати, оскільки спустошення сховищ створить ще більше навантаження на і без того малі запаси нафти», — заявила у своєму звіті Луїза Діксон, старший аналітик з нафтових ринків Rystad Energy.

Наразі всі погляди прикуті до того, як учасники групи ОПЕК+ відреагують на спільне вивільнення запасів під час міністерського саміту, що відбудеться 2 грудня.

Тим часом запаси сирої нафти в США зросли за підсумками минулого тижня на 2,3 млн барелів за прогнозного зростання на 500 тисяч барелів. Про це свідчать дані Американського інституту нафти (API).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-