МАГАТЕ проводить інспекцію на сховищі відпрацьованого ядерного палива ЧАЕС

МАГАТЕ проводить інспекцію на сховищі відпрацьованого ядерного палива ЧАЕС

Укрінформ
На сховищі відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу (СВЯП-2) Чорнобильської АЕС представники Міжнародного агентства з атомної енергії проводять перевірку.

Про це повідомила пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання, передає Укрінформ.

"23 листопада 2021 року на СВЯП-2 Чорнобильської АЕС проводиться інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інспекція проходить за участю інспектора Держатомрегулювання. Метою візиту МАГАТЕ на сховище є перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу та незаявленої ядерної діяльності.

Як повідомлялося, СВЯП-2 — це об'єкт, призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок і відпрацьованих додаткових поглиначів, які накопичилися на Чорнобильській АЕС.

Будівництво сховища розпочалося у 2001 році та фінансується з рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції і розвитку.

14 грудня 2020 року було завершено активну фазу «гарячих випробувань», під час якої до СВЯП-2 перевезено 186 відпрацьованих тепловидільних збірок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-