Уряд не затверджував мети щодо відмови від вугільної генерації до 2035 року - Стефанішина

Уряд не затверджував мети щодо відмови від вугільної генерації до 2035 року - Стефанішина

Укрінформ
Кабінет Міністрів України не затверджував офіційних документів щодо відмови від вугільної генерації до 2035 року в межах міжнародної ініціативи Powering Past Coal Alliance (PPCA).

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у ході пресконференції за результатами міжнародних кліматичних переговорів для України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд не схвалював офіційних документів, які декларували б таку амбіцію (щодо відмови від вугільної генерації до 2035 року - ред.). Тому Міністерство енергетики має провести переговори з Альянсом, щоб скоригувати цю цифру відповідно до розрахунків чинної Енергетичної стратегії, які здійснювалися, в тому числі Укренерго. Тому це не відображає нашої офіційної позиції, зараз ведуться консультації стосовно коригування цих даних", - сказала Стефанішина.

Як повідомлялося, на кліматичному саміті COP26 у Глазго понад 40 країн світу домовилися про поступову відмову від використання вугілля в енергетиці в рамках ініціативи Powering Past Coal Alliance (PPCA). Найбільші економіки світу мають відмовитися від вугільної генерації до 2030 року, менші - до 2040 року.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на полях Конференції ООН зі зміни клімату в Глазго розповіла ЗМІ, що в Україні почнуть поступово закривати шахти в межах Стратегії справедливої трансформації вугільних регіонів.

Міненерго планує завершити закриття підприємств вугледобувної промисловості до 2030 року, в межах чого частину державних шахт буде передано генеруючій компанії "Центренерго" та приватизовано разом із нею. За даними Міненерго, зараз на підконтрольній уряду території розташовано 33 державні шахти, 5-6 із них передадуть "Центренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-