SCM виходить із страхового бізнесу і заявила про продаж компанії «АСКА»

SCM виходить із страхового бізнесу і заявила про продаж компанії «АСКА»

Укрінформ
Інвестиційна компанія SCM заявила про рішення вийти із страхового бізнесу; вона досягла попередніх домовленостей стосовно продажу страхової компанії «АСКА» компанії «ВУСО». 

Як передає Укрінформ, про це повідомила компанія SCM, куди входить «АСКА».

«Інвестиційна компанія SCM досягла попередніх домовленостей щодо продажу Страхової компанії «АСКА». Покупцем стануть акціонери Страхової компанії «ВУСО». Завершення угоди та перехід корпоративних прав «АСКА» до покупця буде здійснено після проведення всіх передбачених законом процедур, отримання дозволів і узгоджень із Національним банком України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі зобов’язання АСКА перед клієнтами й партнерами зберігаються, виконуватимуться в повному обсязі як у процесі укладання угоди, так і після її завершення.

У результаті об’єднання двох компаній ринок страхових послуг України отримає конкурентного, великого гравця з українським капіталом, запевнили в SCM.

За словами директора департаменту з інвестицій SCM Сергія Зузака, SCM як інвестиційна компанія прийняла рішення вийти зі страхового бізнесу.

«У фінансовому секторі ми сфокусовані на розвитку нашого банківського бізнесу, ми раді, що покупець (компанії АСКА - ред.) - український гравець. Ми віримо, що створення великого страхового гравця з українським капіталом — і в інтересах клієнтів, і в інтересах українського ринку страхових послуг загалом», - підкреслив Зузак.

За погодженням сторін сума угоди не розголошується, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, АСКА - перша приватна страхова компанія, що з'явилася у незалежній Україні; вона працює вже 30 років. АСКА входить до складу SCM - фінансово-промислової компанії Ріната Ахметова.

На початок 2020 року АСКА мала 2 900 корпоративних і понад 200 тис. приватних клієнтів по всій Україні. Компанія має ліцензії на здійснення страхової діяльності за 19 добровільними і 20 обов'язковими видами страхування.

У портфель SCM входять Метінвест, ДТЕК, ПУМБ, Укртелеком, «Медіа Група Україна», UMG Investments, Лемтранс, ЕСТА, HarvEast тощо - загалом понад 500 компаній та підприємств, на яких працюють близько 200 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-