Стефанчук підписав закон про мультимодальні перевезення

Стефанчук підписав закон про мультимодальні перевезення

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон “Про мультимодальні перевезення” (№4258) і направив його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані в картці документа на сайті парламенту.

Так, закон визначає правові та організаційні засади мультимодальних перевезень, а також правовий статус їх учасників.

Зокрема, запроваджується поняття “мультимодальне перевезення вантажів” – перевезення двома або більше видами транспорту на підставі договору мультимодального перевезення, за єдиним перевізним документом на всьому маршруті. Окрім цього, документ визначає поняття “комбіноване перевезення вантажів”, “мультимодальний термінал”, “документ мультимодального перевезення” та інші.

Водночас врегульовуються права й обов’язки оператора мультимодального перевезення як суб’єкта господарювання, який укладає договір на перевезення, приймає під свою відповідальність вантаж і забезпечує його перевезення, а також дотримання прав та обов’язків інших учасників перевезень, зокрема, замовників, фактичних перевізників, власників терміналів.

Очікується, що закон сприятиме збільшенню обсягів перевезень вантажів територією України за участю національних транспортних компаній, а отже, підвищенню конкурентоспроможності країни на світовому ринку транспортних послуг і розвитку мережі транспортних коридорів.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон “Про мультимодальні перевезення” (№4258) 17 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-