Польські дозволи на автоперевезення: Україна ініціювала обговорення на рівні Єврокомісії

Польські дозволи на автоперевезення: Україна ініціювала обговорення на рівні Єврокомісії

Укрінформ
Україна ініціювала обговорення питань польських дозволів та лібералізації транзитних вантажних автоперевезень з ЄС на рівні Єврокомісії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури у Фейсбуці.

Заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм звернувся з проханням до генерального директора DG MOVE Європейської Комісії Генріка Хололеєма посприяти у проведенні тристоронніх консультацій у форматі «Україна — Польща — ЄС».

Зазначається, що йдеться про недопущення запровадження додаткових обмежувальних умов взаємного доступу на ринок вантажних автоперевезень, крім тих, що діяли на момент набрання чинності Угоди про Асоціацію.

Найєм під час зустрічі Хололеєм наголосив, що від нинішньої нестачі дозволів страждає не лише український бізнес, але й іноземні компанії, які інвестували у створення робочих місць в Україні, і тепер не можуть експортувати свою продукцію до країн ЄС. Зокрема, стосовно дефіциту дозволів на міжнародні перевезення до міністерства вже звернулись компанії «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА», BERLIN-CHEMIE MENARINI, JYSK та INTERFILL.

За словами Найєма паралельно Мінінфраструктури ініціює процес поступового відкриття ринку автомобільних перевезень, зокрема, лібералізації транзиту між Україною та ЄС.

У міністерстві нагадують, що на 2021 рік квота польських дозволів для українських перевізників становить 160 тис. дозволів, що на 40 тис. менше, ніж у 2016 році, коли запрацювала зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Цей показник є критично низьким для української економіки, адже сучасна потреба вітчизняних перевізників становить не менше 200 тис. дозволів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури України пропонує Республіці Польща провести незалежний міжнародний аудит роботи пунктів пропуску на українсько-польському кордоні задля вирішення питання дефіциту польських дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

У вересні Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з Моравецьким у межах XXX Економічного форуму у польському Карпачі попросив главу польського уряду Матеуша Моравецького збільшити кількість дозволів для українських вантажоперевізників до 200 тис. на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-