Шмигаль анонсував перший корабель з вугіллям для Центренерго

Шмигаль анонсував перший корабель з вугіллям для Центренерго

Укрінформ
Україна домовилася про поставки вугілля зі Сполучених Штатів. Наступного тижня очікується перший корабель з вантажем для Центренерго.

Як передає Укрінформ, про це в «Суботньому інтерв'ю» Радіо Свобода сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«В третій декаді листопада, тобто це наступний тиждень, має прийти перший корабель, який везе вугілля для Центренерго. Він оплачений Центренерго», - сказав Шмигаль.

Він додав, що вже відбулася нарада стосовно оплати і закупівлі наступних поставок Центренерго на грудень, січень та лютий.

«Гроші для цього є. Вугільні компанії Сполучених Штатів готові поставляти це вугілля. Також наша делегація про це домовилася. Ці речі будуть зроблені протягом наступного тижня», - сказав прем'єр-міністр.

Шмигаль уточнив що інші вантажі вугілля, доставка яких очікується морським шляхом, замовлені енергогенеруючими компаніями для потреб свої станцій.

Також, за словами прем'єр-міністра, очікується, що морським шляхом буде доправлено вантаж вугілля з Казахстану.

«Є інформація про те, що вугілля з Казахстану через Тамань, через порт виходить і буде спрямовуватися в Україну. Залізничне сполучення дійсно заблоковане, але морським транспортом є інформація, що перший корабель будуть відправляти буквально в найближчі дні», - сказав Шмигаль.

Також прем'єр-міністр повідомив, що державним шахтам було доручено збільшити видобуток вугілля.

Як повідомляв Укрінформ, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що запаси вугілля на ТЕС країни наразі становлять 49,84%, або 378 тис. тонн, від запланованого гарантовного обсягу.

Уряд разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, до 15 листопада проведуть позапланові перевірки компаній-власників ТЕС і ТЕЦ щодо забезпечення ними гарантованих запасів палива.

Для стабільного проходження опалювального сезону 2021-2022 років для балансування енергосистеми будуть залучати енергоблоки теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей, що працюють на газі.

У листопаді очікується постачання на теплоелектростанції близько 1,9 млн т вугілля: 1,4 млн т українського видобутку та 500 тис. т імпортованого з Польщі, США і Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-