Запаси вугілля на ТЕС на рівні 50% від запланованого – Волинець

Запаси вугілля на ТЕС на рівні 50% від запланованого – Волинець

Графік
Укрінформ
Запаси вугілля на ТЕС країни наразі складають 49,84%, або 378 тис. тонн від запланованого гарантовного обсягу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«378 тис. тонн фактичних запасів вугілля на ТЕС при гарантованому недоторканому плані в 758,3 тис. тонн», - написав профспілковий лідер.

Він опублікував фото з офіційною інфографікою Міненерго щодо запасів вугілля на ТЕС станом на 15 листопада. На інфографіці зокрема видно, що на Бурштинській ТЕС з гарантованих 138 тис. т запасів є по факту 77,1 тис. т вугілля. На Курахівській ТЕС із запланованих 108 тис. т налічується 40,5 тис. т. На Запорізькій ТЕС з необхідних 80 тис. т вугілля є тільки 4,8 тис. т. На Ладижинській ТЕС із запланованих 59 тис. т налічується тільки 8,3 тис. т і т. д.

Як повідомлялося, уряд разом із Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) до 15 листопада проведуть позапланові перевірки компаній-власників ТЕС і ТЕЦ щодо забезпечення ними гарантованих запасів палива.

Для стабільного проходження опалювального сезону 2021-2022 років для балансування енергосистеми будуть залучати енергоблоки теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей, що працюють на газі.

У листопаді очікується постачання на теплоелектростанції близько 1,9 млн т вугілля. 1,4 млн т українського видобутку та 500 тис. т імпортованого з Польщі, США і Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-