Вирішення питання щодо аеропортових зборів сприятиме розвитку інфраструктури аеропортів

Вирішення питання щодо аеропортових зборів сприятиме розвитку інфраструктури аеропортів

Укрінформ
Затвердження в Україні нового порядку стягування і розміру аеропортових зборів - одне з першочергових завдань під час імплементації Угоди про Спільний авіапростір з Європейським Союзом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав президент Асоціації “Аеропорти України” цивільної авіації (ААУЦА) Петро Липовенко, відкриваючи в Києві Економіко-правовий авіаційний форум.

За словами Липовенка, представники галузі чекали на укладення угоди «про відкрите небо» з Євросоюзом майже 10 років.

«Її підписання та імплементація, перегляд порядку стягування та розміру аеропортових зборів, насамперед, дадуть величезний поштовх для розвитку українських аеропортів. А для пасажирів це означає здешевлення перельотів і перевезень», - наголосив президент Асоціації.

Оскільки держава не може забезпечити належний рівень капіталовкладень в цю сферу, важливе значення має отримання аеропортами власних прибутків і прихід інвестицій у галузь.

За словами старшого проєктного менеджера реформи авіаційної галузі Команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України Олександра Лемешкіна, нині триває підготовка проєктів постанови уряду й наказу Міністерства інфраструктури, якими буде визначено порядок нарахування і стягування аеропортових зборів. Йдеться, зокрема, про дерегуляцію економічної діяльності аеропортів, які обслуговують до 5 млн пасажирів на рік.

На думку учасників форуму, затвердження документів має відбутися протягом року. Для цього Асоціація готова допомогти фахівцями й надати практичну підтримку, зокрема, апробувати нову модель у кількох аеропортах.

Як повідомлялося, 12 жовтня в межах 23-го Саміту Україна - ЄС підписали Угоду про спільний авіаційний простір. Підписання документа забезпечить поглиблення співпраці у сфері авіаційного транспорту, та розвиток чинної системи угод про повітряне сполучення для поглиблення економічних, культурних і транспортних зв’язків між Україною і державами – членами ЄС.

Угода передбачає створення спільного авіаційного простору між Україною та Євросоюзом, що сприятиме взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил. Йдеться, зокрема, про безпеку польотів, авіаційну безпеку, організацію повітряного руху, гармонізацію соціальної сфери і захисту довкілля.

Фото: пресслужба аеропорту Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-