Дії Німеччини щодо Nord Stream-2 свідчать про дотримання нею угоди зі США – Квін

Дії Німеччини щодо Nord Stream-2 свідчать про дотримання нею угоди зі США – Квін

Укрінформ
Сполучені Штати розглядають дії ФРН щодо «Північного потоку-2» як такі, що свідчать про імплементацію рамкової угоди США і Німеччини щодо газопроводу.

Про це заявила журналістам Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає кореспондент Укрінформу.

Вона звернула увагу, що Німеччина, відповідно до угоди, пообіцяла жорстко застосовувати всі регуляторні вимоги ЄС.

“Тож ми розглядаємо ці нещодавні дії як імплементацію обіцянки Німеччини жорстко застосовувати всі необхідні вимоги. Ми розглядаємо це як позитивний крок, як те, що німецький регулятор серйозно ставиться до угоди та діє відповідно”, - наголосила Квін.

За словами дипломата, США хотіли б бачити використання енергетики Росією відповідно до міжнародних практик, а не як інструменту тиску.

“Чи використовує Росія енергетику як зброю, чи ні - немає сумнівів, що вона використовує її як інструмент. Сформулюймо так. Іноді цей інструмент використовується не послідовно, не відповідно до міжнародних норм і практик. Гадаю, ми всі хотіли б бачити, щоб Росія ставилася до енергетики як до будь-якого міжнародного бізнесу і застосовувала прийнятні практики”, - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2».

Будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини в обхід України дном Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Між адміністрацією Джо Байдена та урядом Ангели Меркель укладено угоду щодо "Північного потоку-2", яка дозволяє добудову газопроводу в обмін на гарантії безпеки Європи.

Після офіційного оголошення про угоду між Німеччиною та США Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-