Рада планує виділити додатково ₴2,5 мільярда на дороги та інфраструктурні проєкти

Рада планує виділити додатково ₴2,5 мільярда на дороги та інфраструктурні проєкти

Укрінформ
Верховна Рада планує внести зміни до державного бюджету на 2021 рік і передбачити додаткові видатки на вирішення соціальних питань, реалізацію інфраструктурних проєктів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери.

Відповідний законопроєкт №6298 "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проєктів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери)" у першому читанні підтримали 236 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

«Виконання показників державного бюджету України на 2021 рік свідчить про необхідність передбачення додаткових видатків на вирішення нагальних соціальних питань, реалізацію інфраструктурних проєктів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери шляхом внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік"», - ідеться в пояснювальній записці.

За даними Державної казначейської служби, у січні-жовтні цього року доходи загального фонду державного бюджету були перевиконані на 30,3 млрд гривень. Приріст було досягнуто по податках та зборах, закріплених за податковими (на 32,1 млрд грн) та митними органами (на 8,9 млрд гривень).

Так, з урахуванням позитивних тенденцій виконання дохідної частини пропонується збільшити загальний фонд державного бюджету на 2,5 млрд грн.

Законопроєктом передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб соціального спрямування та реалізації інфраструктурних проєктів. Зокрема, на: реалізацію основних напрямків програми Президента та уряду в частині розбудови транспортної інфраструктури; розбудову якісної інфраструктури України та реалізацію проєктів будівництва, реконструкції, ремонту (в тому числі в рамках державної програми "Велике будівництво") об'єктів соціально-культурної сфери, комунальних доріг; збільшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери; формування статутного капіталу акціонерного товариства, що здійснює завдання та функції національного авіаперевізника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-