Рада планує об’єднати адмінструктури двох фондів

Рада планує об’єднати адмінструктури двох фондів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3663 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.

Проєктом закону передбачається об’єднати адміністративні структури Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування для скорочення адмінвидатків та покращення виконання ключових функцій, пов’язаних із здійсненням страхових виплат. Приведення у відповідність операційних процесів фондів до консолідованої системи адміністрування пропонується здійснювати на базі Пенсійного фонду.

При цьому законопроєктом передбачено затверджувати за кожним видом соціального страхування власну частку єдиного соціального внеску та складати окремі бюджети, що має покращити обґрунтованість використання коштів та створить стимули до запровадження заходів, які зменшують соціальні ризики за кожним видом соціального страхування.

Окрім цього, проєктом закону пропонується врегулювати питання зарахування коштів від реалізації майна фондів соціального страхування на поповнення дохідної частини спеціальних бюджетів за видами соцстрахування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-