Шведське агентство презентувало на ЧАЕС технологію для моніторингу ядерної безпеки

Шведське агентство презентувало на ЧАЕС технологію для моніторингу ядерної безпеки

Фото
Укрінформ
Делегація Шведського агентства оборонних досліджень (FOI) під час візиту на ЧАЕС презентувала сучасні технології моніторингу ізотопів ксенону та їх використання для безпеки об’єкту Укриття (ОУ) та нового безпечного конфайнменту (НБК).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСП «ЧАЕС».

Зазначається, що під час візиту на Чорнобильську АЕС Шведське агентство оборонних досліджень за підтримки шведського регулятора також ініціювало проєкт, який реалізовуватиметься спільно з Інститутом проблем безпеки АЕС НАНУ (ІПБ АЕС) та ДСП ЧАЕС.

На першому етапі буде проведено експериментальний відбір проб за спрощеною схемою, яку розробили шведські вчені. В подальшому на основі отриманих результатів можливе встановлення стаціонарної установки.

Шведське агентство презентувало технологію для моніторингу ядерної безпеки

Наголошується, що вимірювання ксенону може стати важливим інструментом контролю стану паливовмісних матеріалів (ПВМ) та процесів, які в них відбуваються, та сприяти підвищенню безпеки в цілому. Зараз проєкт знаходиться на початковій стадії.

Як повідомляв Укрінформ, на ЧАЕС провели «польові» випробування корейських технологій поводження з радіоактивними матеріалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-