«Тарифна» комісія застосувала до ДТЕК Східенерго максимальні штрафні санкції

«Тарифна» комісія застосувала до ДТЕК Східенерго максимальні штрафні санкції

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провела перевірку діяльності ТОВ «ДТЕК Східенерго» та застосувала до компанії максимальні штрафні санкції.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі регулятора за результатами засідання 17 листопада.

Фахівці НКРЕКП виявили, зокрема, що компанія не дотримувалася зобов'язань ліцензіата щодо резервів вугілля на Луганській та Курахівській ТЕС, а також порушила вимоги Правил ринку щодо обов’язку подання заявок на продаж електричної енергії на ринок «на добу наперед» (РДН).

Регулятор зафіксував і порушення, пов’язані з обліком теплової енергії, недотриманням структури витрат і строків подання до НКРЕКП відповідних документів та інформації.

У результаті НКРЕКП ухвалила рішення застосувати до ТОВ «ДТЕК Східенерго» максимальні штрафні санкції за порушення щодо виробництва електроенергії та за порушення з виробництва теплової енергії.

Сума штрафу, згідно з матеріалами до засідання НКРЕКП, становить 1,7 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, уряд разом із Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та компослуг до 15 листопада обіцяв провести позапланові перевірки компаній-власників ТЕС і ТЕЦ щодо забезпечення ними гарантованих запасів палива.

Підприємства теплової генерації ДТЕК Енерго (у складі ДТЕК Східенерго, ДТЕК Дніпроенерго і ДТЕК Західенерго) мають понад 13,5 ГВт загальної встановленої потужності. ДТЕК Енерго генерує чверть електроенергії в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-