Рада розблокувала підписання закону про гарантування кредитів у сільському господарстві

Рада розблокувала підписання закону про гарантування кредитів у сільському господарстві

Укрінформ
Народні депутати відхилили три проєкти постанов про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення закону, який передбачає створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, жоден із проєктів не набрав мінімально необхідних 226 голосів.

Так, після відхилення відповідних проєктів постанов Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук має можливість підписати законодавчий акт та направити його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Ініціатори скасування рішення ВР щодо ухвалення закону про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві аргументували свою позицію тим, що розгляд документа та ухвалення щодо нього рішення відбулося із порушеннями вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, парламент 4 листопада ухвалив закон "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві" (№3205-2). Документ передбачає створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Мета діяльності Фонду – підтримка малих і середніх сільськогосподарських підприємств, які мають у власності або орендують до 500 га землі сільгосппризначення. Для цього держава гарантуватиме виконання зобов’язань аграріїв за кредитними договорами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-