Німеччина підтвердила участь Нафтогазу й Оператора ГТС у сертифікації Nord Stream 2

Німеччина підтвердила участь Нафтогазу й Оператора ГТС у сертифікації Nord Stream 2

Укрінформ
Українські компанії, які братимуть участь у процесі сертифікації газопроводу Nord Stream 2, не матимуть права вето.

Про це Укрінформу повідомили у відділі преси та зв'язків із громадськістю Федерального мережевого агентства Німеччини (BNetzA).

«Федеральне мережеве агентство може підтвердити, що сьогодні запросило до процесу сертифікації Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» та ТОВ «Оператор газотранспортної системи України». Ці компанії мають процесуальні права на участь в адміністративному процесі, зокрема право на коментар, утім, з цим не пов'язане право вето», - йдеться у повідомленні.

Раніше НАК «Нафтогаз України» і ТОВ «Оператор ГТС України» повідомили, що Федеральне мережеве агентство Німеччини задовольнило їхні заявки на участь у процесі сертифікації оператора газопроводу Nord Stream 2.

Голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що українська сторона готова найближчим часом надати регулятору свою юридичну позицію щодо неможливості сертифікації Nord Stream 2 без забезпечення його повної відповідності європейському і міжнародному законодавству. Він сподівається, що BNetzA врахує ці аргументи.

Як повідомлялося, будівництво Nord Stream 2 завершилося на початку вересня. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини дном Балтійського моря в обхід України. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Зараз газопровід чекає на сертифікацію з боку німецького регулятора, який має прийняти рішення до 8 січня 2022 року.

Нафтогаз та ОГТСУ в жовтні подали до німецького регулятора заявки на участь у процедурі сертифікації компанії-оператора газогону Nord Stream 2.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-