Рада у вівторок може розглянути законопроєкт про зміни в Податковому кодексі

Рада у вівторок може розглянути законопроєкт про зміни в Податковому кодексі

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок може розглянути у другому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Про це перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу", народний депутат Андрій Мотовиловець розповів під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У вівторок ми запустимо повноцінно Бюро економічної безпеки, а також розглянемо ресурсний законопроєкт №5600", – сказав він.

Водночас парламентарій додав, що в четвер парламент може розглянути законопроєкти № 6297 "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2)", а також №6098 "Про внесення змін до пункту 15 розділу ХI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Національну поліцію" щодо врегулювання питання з виплати одноразової грошової допомоги працівникам міліції".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" в першому читанні 1 липня 2021 року.

Народні депутати під час пленарного засідання парламенту 5 жовтня підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" за особливою процедурою.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 12 жовтня схвалив фінальну версію законопроєкту №5600. Кількість поправок до другого читання проєкту закону після опрацювання комітетом за особливою процедурою зменшилася з понад 11 тисяч до 159.

Так, відповідно до закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", для запуску особливої процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури. Після цього народні депутати у дводенний строк мають надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі відповідні пропозиції опрацьовуються та зводиться нова таблиця.

Особлива процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї, не врахованої комітетом, поправки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-