У бюджеті-2022 мають бути закладені кошти на будівництво кордону - глава МВС

У бюджеті-2022 мають бути закладені кошти на будівництво кордону - глава МВС

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ важають, що у державному бюджеті на наступний рік мають були закладені кошти на реалізацію проєкту з будівництва державного кордону.

Про це в ефірі програми “Подробиці тижня” розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

Міністр розповів, що вартість проєкту з будівництва державного кордону становить 17 млрд гривень, але гроші на це у держбюджеті на 2022 рік не врахували.

“Головний наш план - це будівництво державного кордону. Це наша стратегічна мета на найближчі два роки. І зараз планується виділення коштів у держбюджет на 2022 рік. До першого читання ця сума не була врахована. Ми зараз подали пропозиції та розглядаємо її до другого читання. Переконаний, можливо, хоч і не вся сума, але частина буде виділена. Тому що суспільно-політична ситуація до цього сприяє", - сказав Монастирський.

За словами Монастирського, цей кордон зупинить нелегальну міграцію та контрабанду.

“Він дасть можливість відстежувати, навіть з Києва, будь-які рухи на кордоні. Вздовж всіх тисяч кілометрів державного кордону між Україною-Білоруссю, Україною-Росією в пріоритеті. Ми бачимо можливість побудувати, при належному фінансуванні, за два-три роки такий державний кордон. І я переконаний, що все суспільство об'єднається навколо цієї мети”, - зазначив очільник МВС.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Великі групи мігрантів минулого тижня намагалися прорватися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

Польський кордон наразі захищають близько 20 тисяч військових, прикордонників та поліцейських. У неділю, 14 листопада, польські прикордонники зафіксували дії, що свідчать про підготовку білоруською стороною силового прориву кордону мігрантами.

Зокрема, мігранти починають розбирати намети біля кордону, вони отримують від білоруської сторони інструкції, інвентар, перцевий газ.

Україна також посилює кордон із Білоруссю і направляє туди додатково 8,5 тисячі військових.

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, у Білорусі вже перебуває 16 тисяч мігрантів.

У Міністерстві внутрішніх справ наразі визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-