Нацбанк виключив шість установ із реєстру

Нацбанк виключив шість установ із реєстру

Укрінформ
Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ дві установи на підставі їх власних заяв, чотири установи – через відсутність у них чинних ліцензій, а також відкликав усі ліцензії у трьох установ на підставі поданих ними заяв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Нацбанк виключив ТОВ "ФК "АВЕРС КАПІТАЛ" та ТОВ "ФК "Діамант" із Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв, а АСТ "Астро-Дніпро", АТ "Новий Дніпро", ТДВ "СК "Крок" та ПРАТ "ХМСК" – через відсутність у них чинних ліцензій.

Зауважується, що після виключення з Державного реєстру фінансових установ зазначені страховики втрачають статус фінансової установи.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 10 листопада 2021 року.

Також Комітет ухвалив рішення щодо відкликання усіх ліцензій у трьох установ на підставі поданих ними заяв: ТОВ "СТРІМ ФІНАНС" – ліцензії на надання послуг з факторингу; ПТ "Ломбард Трофимов І К" – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту; ПТ "Просто ломбард" – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-