У Раді просять Шмигаля виділити приміщення для Бюро економічної безпеки

У Раді просять Шмигаля виділити приміщення для Бюро економічної безпеки

Укрінформ
Депутати Верховної Ради України звернулися до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням виділити приміщення Бюро економічної безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це голова підкомітету з оподаткування податком на додану вартість Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Леонов повідомив у Фейсбуці.

«Раніше я вже писав про проблему із виділенням Бюро економічної безпеки України будівлі для оперативного початку роботи. Як голова МФО «Державна податкова служба, Державна митна служба та Бюро економічної безпеки без корупції» і як громадянин України розумію, що реформа системи економічної безпеки в Україні назріла давно. На неї дуже чекає бізнес, чекає міжнародна спільнота, чекає кожен українець», - написав Леонов.

За його словами, ефективна робота БЕБ принесе до держбюджету додаткові гроші, які можна буде перенаправити на соціальні виплати чи вигідні кредити для малого бізнесу.

«Ніколи б не подумав, що уряд відтягуватиме процес виділення приміщення такому стратегічному органу як БЕБ, тим більше коли вже до кінця листопада в БЕБ буде призначено понад 200 співробітників, яким потрібно забезпечити робочі місця. Саме тому я ініціював та направив Прем'єр-міністру депутатський запит, який підтримали і мої колеги – про оперативне виділення ВЕБ приміщення для роботи», - наголосив Леонов.

Він закликав колег «думати раціонально та діяти оперативно».

«Будинок для БЕБ має відповідати вимогам до виконання функцій БЕБ. Вважаю, що оптимальним буде виділити будинок на вул. Шолуденка, 31 (м. Київ), де зараз ліквідується ДФС. Виділення цього приміщення допоможе БЕБ оперативно запуститись без додаткових витрат на ремонт та дообладнання з держбюджету», - зазначив Леонов.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила Закон «Про Бюро економічної безпеки України» 28 січня 2021 року.

12 травня Кабмін створив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання щодо протидії правопорушенням у сфері економіки.

У вересні Кабінет Міністрів призначив на посаду директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, який очолював Державну фіскальну службу з кінця 2020 року. До цього він працював на різних посадах у податковій поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-